Bergvärme på Värmdö

Bergvärme på Värmdö

Installera bergvärme på Värmdö

Bergvärme anses vara en av det mest lönsamma energialternativen för att sänka uppvärmningskostnaderna. Genom att installera bergvärme nyttjar man energin som finns lagrad i berggrunden vilket fungerar som ett stort batteri.

Genom att installera bergvärme tillkommer det många fördelar för dig: Ekonomiskt– en investering i bergvärme anses vara mycket lönsamt på kort såväl som längre sikt. Dessutom höjs fastighetsvärdet med en sådan investering. Miljövänligt & hållbart – Då värmepumpen nyttjar den lagrade energin i borrhålet anses bergvärme som en mycket miljövänlig och hållbar lösning. Det är även viktigt att påpeka att en energibrunn håller garanterat en livslängd, vanligen är det enbart värmepumpen som byts ut efter 18-20 år. Bekvämt– Värmepumparna idag håller väldigt hög kvalitet och är i stort sett självgående med väldigt lite underhåll. Flexibelt– Idag är det väldigt populärt att nyttja frikyla med hjälp av bergvärme och ibland kombinera med andra energialternativ såsom solceller.

Söka tillstånd för att införskaffa bergvärme på Värmdö

För att du ska få borra en energibrunn krävs tillstånd från Värmdö kommun. Bygg- och miljöavdelningen är skyldiga att döma ut miljösanktionsavgift om arbetet påbörjas utan att ett giltigt tillstånd finns. Du ansöker om tillstånd på Värmdö kommuns hemsida, där kan du även läsa mer om de villkor som gäller.

För att ge förväntad effekt ska din energibrunn (borrhål) inte komma så nära grannars energibrunnar att de riskerar att störa varandras värmeupptag. Det är dessutom nödvändigt att hålla säkerhetsavstånd till andra installationer i marken. Du skickar tillsammans med din tillståndsansökan in en situationsplan till kommunen för att få utplaceringen godkänd. Detta gör du i samråd med din installatör.

Det är viktigt att att inte lägga anläggningarna nära andra viktiga punkter då dessa kan påverkas. Det är dock inte lika stor risk att närliggande anläggningar påverkas vid jordvärme som vid bergvärme. För anläggning av både berg- och jordvärme gäller vissa skyddsavstånd från:

  • borrad dricksvattenbrunn − 30 meters avstånd
  • grävd dricksvattenbrunn − 20 meters avstånd
  • tomtgräns − 10 meters avstånd

Vid bergvärmeanläggning gäller även skyddsavstånd från energibrunn:

  • annan energibrunn − 20 meters avstånd
  • enskilt avlopp − minst 30 meter.

Om du har några frågor angående dina förutsättningar kan du kontakta oss på mejl support@heatio.se alternativ via telefon: 0735212621. Vill du komma igång direkt och få en kostnadsfri offert kan du klicka på knappen nedan.

Vad är kostnaden för att installera bergvärme på Värmdö?

Kostnaden för att installera bergvärme är i storhet desamma oavsett positionering i Sverige, det som kan skildra en aning är grundpriset. Kostnaden för att handlägga ditt borrtillstånd varierar beroende på kommun, vanligen är kostnaden högre i större städer gentemot mindre. Fortsättningsvis, brukar den totala kostanden för att installera bergvärme hamna runt 120.000-220.000 utan större skildringar mellan kommuner. De väsentliga faktorerna som påverkar kostanden är val av värmepump, meter till berg och husets energibehov.

Om du vill läsa mer om kostnaden för att installera bergvärme kan du läsa här.

Varför heatio?

Genom heatio får du en skräddarsydd lösning utifrån dina behov, installatörer med de rätta certifieringarna och möjlighet till regelbunden service med prisvärda service- och driftavtal. Material för installation från värmepump till kollektorslangar håller högsta kvalitet och vi lämnar alltid garanti på installationen. Dessutom är även specialister på bergvärme för BRF:er och företag. Vi har under en längre tid levererat skräddarsydda bergvärmelösningar för kommersiella fastigheter och bostadsrättsföreningar (BRF:er). Om din lösning kan anses vara mer komplex med annorlunda förutsättningar, vänligen ring eller mejla oss så ser vi till att ta fram den optimala lösningen just för er. Vi har även arbetat med allt från större industrier och skolor till konferensanläggningar.

Klicka på knappen nedan för få en kostnadsfri offert så återkommer vi inom kort med detaljplanering.

Bor du i Stockholm men inte på Värmdö?

Vi är verksamma i hela Stockholmsregionen och hjälper dig gärna med din installation. Du kan läsa mer om bergvärme för ditt område genom att klicka här.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och