Bergvärme i Vallentuna

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och berg. Eftersom det finns berg i kommunen, kan man använda bergvärme i Vallentuna som en förnybar energikälla.

Geotermisk värme, också kallad bergvärme, är värme som finns i berggrunden och som man kan använda för att värma upp hus och andra byggnader. Man utvinner geotermisk värme genom att borra ner en värmepump i berggrunden, där den tar upp värmen från marken och transporterar upp den till byggnaden. Detta är en miljövänlig och förnybar energikälla eftersom den inte släpper ut några skadliga ämnen i luften.

En fördel med att använda geotermisk värme i Vallentuna är att det finns många berg i kommunen. Detta ger en god grund för geotermisk värme. Dessutom är temperaturen i berggrunden jämn året runt, vilket innebär att värmepumpen kan fungera effektivt under hela året. Detta gör att man kan spara pengar på uppvärmningen genom att använda geotermisk värme istället för andra energikällor.

Att använda geotermisk värme i Vallentuna kräver dock en investering i en värmepump och borrhål i berggrunden. Detta kan vara en kostsam investering i början, men på lång sikt kan man spara tusenlappar. Dessutom kan det vara möjligt att få stöd från staten eller andra organisationer för att installera en värmepump.

Sammantaget är geotermisk värme en bra alternativ energikälla i Vallentuna eftersom kommunen är bergrik och en god grund för geotermisk värme.

Fem fördelar med en investering i bergvärme i Vallentuna

  1. En investering i bergvärme kan spara pengar på lång sikt, eftersom det är billigare än andra energikällor.
  2. Det kan vara möjligt att få stöd från staten eller andra organisationer för att installera en värmepump för att utvinn bergvärme så kallat ROT-avdrag, vilket kan göra investeringen lönsammare.
  3. En investering i bergvärme kan bidra till att minska koldioxidutsläppen och hjälpa till att bevara den globala klimatbalansen.
  4. Bergvärme är en förnybar energikälla som inte släpper ut några skadliga ämnen i luften, så investeringen är bra för miljön.
  5. En investering i bergvärme kan ge en långsiktig energilösning för byggnader, vilket kan minska beroendet av andra energikällor och säkerställa en jämn uppvärmning året runt.

Vad kostar bergvärme?

Att installera bergvärme i Vallentuna kan vara ett bra alternativ som uppvärmningssystem, särskilt under kalla vinterdagar. Priset på bergvärme kan variera beroende på fastighetens energibehov och förutsättningar, och består vanligtvis av tre delar: värmepumpen, borrhålet och installationen.

Bergvärmepumpens pris – Mellan 60.000 – 100.000 kr
Borrningskostnad – Mellan 30.000-100.000 kr
Installation – Cirka 10 procent av totalkostnaden

Bergvärme är också ett bra val för de som söker ett uppvärmningssystem som kan generera stora energibesparingar. Energibesparingen kan uppgå till upp till 80 procent jämfört med direktverkande el. Värmepumpen har en livslängd på mellan 20-30 år, medan borrhålet ofta håller längre än 100 år.

Vill du få en uppskattning av vad en investering i bergvärme skulle kunna kosta och hur mycket du skulle kunna spara? Klicka på knappen nedan.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och