Bergvärme i Askersund

Bergvärme i Askersund

Att installera bergvärme i Askersund


Kalla vinterdagar kan förekomma då ett uppvärmningssystem som inte är beroende av utomhusluften kan vara optimalt som uppvärmningsalternativ. Att installera bergvärme i Askersund är således ett bra alternativ som uppvärmningssystem. Priset på bergvärme skiljer sig beroende på fastighetens energibehov och förutsättningar samt består vanligtvis av tre delar:


Bergvärmepumpens pris – Mellan 60.000 – 100.000 kr
Borrningskostnad – Mellan 30.000-100.000 kr
Installation – Cirka 10 procent av totalkostnaden


Bergvärme är samtidigt även ett bra alternativ för dig som söker ett uppvärmningsystem som kan generera stora energibesparingar. Vanligtvis uppgår energibesparingen upp till 80 procent i jämförelse med direktverkande el. Bergvärmepumpens livslängd beräknas vidare vara mellan 20-30 år medan borrhålet ofta håller längre än 100 år.

Du kan enkelt få en bild få ett estimat på vad en investering av bergvärme i Askersund skulle kunna kosta och vad du skulle kunna spara genom att klicka på knappen nedan.

Anmälan för installation av bergvärme i Askersund

För att få tillstånd att borra en energibrunn till din bergvärmepump behöver du skicka in ett borrtillstånd. Tänk på att du eller din installatör behöver skicka in din ansökan i god tid! Om du borrar utan tillstånd kan du få betala en dyr straffavgift. Ansökan kostar vidare pengar för handläggning och behandlas av kommunen.

I ditt borrtillstånd ingår vanligtvis uppgifter om:

  • Bergvärmepump (modell) samt effekt
  • Borrhålets placering samt dimensionering (situationsplan)
  • Fastighet och tomtuppgifter
  • Fastighetsägare
  • Kollektorplacering
  • Köldmedium (vätskan som används)
  • Uppgifter om installatör och borrare

Kostnaden i Örebro Län


Innan du påbörjar din bergvärmeinstallation behöver du en installatör. Detta beror på att du måste ange installatör och borrare, inklusive SITAC-nummer i din ansökan. På detta sätt kan kommunen kontrollera att arbetet blir utfört av certifierade personer. Få en kostnadsfri offert från noggrant utvalda och certifierade installatörer i ditt närområde.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och