Bergvärme i Askersund

Bergvärme i Askersund

Att installera bergvärme i Askersund


Kalla vinterdagar kan förekomma då ett uppvärmningssystem som inte är beroende av utomhusluften kan vara optimalt som uppvärmningsalternativ. Att installera bergvärme i Askersund är således ett bra alternativ som uppvärmningssystem. Priset på bergvärme skiljer sig beroende på fastighetens energibehov och förutsättningar samt består vanligtvis av tre delar:


Bergvärmepumpens pris – Mellan 60.000 – 100.000 kr
Borrningskostnad – Mellan 30.000-100.000 kr
Installation – Cirka 10 procent av totalkostnaden


Bergvärme är samtidigt även ett bra alternativ för dig som söker ett uppvärmningsystem som kan generera stora energibesparingar. Vanligtvis uppgår energibesparingen upp till 80 procent i jämförelse med direktverkande el. Bergvärmepumpens livslängd beräknas vidare vara mellan 20-30 år medan borrhålet ofta håller längre än 100 år.

Du kan enkelt få en bild få ett estimat på vad en investering av bergvärme i Askersund skulle kunna kosta och vad du skulle kunna spara genom att klicka på knappen nedan.

Anmälan för installation av bergvärme i Askersund

För att få tillstånd att borra en energibrunn till din bergvärmepump behöver du skicka in ett borrtillstånd. Tänk på att du eller din installatör behöver skicka in din ansökan i god tid! Om du borrar utan tillstånd kan du få betala en dyr straffavgift. Ansökan kostar vidare pengar för handläggning och behandlas av kommunen.

I ditt borrtillstånd ingår vanligtvis uppgifter om:

  • Bergvärmepump (modell) samt effekt
  • Borrhålets placering samt dimensionering (situationsplan)
  • Fastighet och tomtuppgifter
  • Fastighetsägare
  • Kollektorplacering
  • Köldmedium (vätskan som används)
  • Uppgifter om installatör och borrare

Kostnaden i Örebro Län


Innan du påbörjar din bergvärmeinstallation behöver du en installatör. Detta beror på att du måste ange installatör och borrare, inklusive SITAC-nummer i din ansökan. På detta sätt kan kommunen kontrollera att arbetet blir utfört av certifierade personer. Få en kostnadsfri offert från noggrant utvalda och certifierade installatörer i ditt närområde.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme
Arbeta med oss
Vi arbetar mot att hjälpa våra kunder finna rätt produkt och leverantör, vill du bli en del av heatio?

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och