Bergvärme i Askersund

Bergvärme i Askersund

Att installera bergvärme i Askersund


Kalla vinterdagar kan förekomma då ett uppvärmningssystem som inte är beroende av utomhusluften kan vara optimalt som uppvärmningsalternativ. Att installera bergvärme i Askersund är således ett bra alternativ som uppvärmningssystem. Priset på bergvärme skiljer sig beroende på fastighetens energibehov och förutsättningar samt består vanligtvis av tre delar:


Bergvärmepumpens pris – Mellan 60.000 – 100.000 kr
Borrningskostnad – Mellan 30.000-100.000 kr
Installation – Cirka 10 procent av totalkostnaden


Bergvärme är samtidigt även ett bra alternativ för dig som söker ett uppvärmningsystem som kan generera stora energibesparingar. Vanligtvis uppgår energibesparingen upp till 80 procent i jämförelse med direktverkande el. Bergvärmepumpens livslängd beräknas vidare vara mellan 20-30 år medan borrhålet ofta håller längre än 100 år.

Du kan enkelt få en bild få ett estimat på vad en investering av bergvärme i Askersund skulle kunna kosta och vad du skulle kunna spara genom att klicka på knappen nedan.

Anmälan för installation av bergvärme i Askersund

För att få tillstånd att borra en energibrunn till din bergvärmepump behöver du skicka in ett borrtillstånd. Tänk på att du eller din installatör behöver skicka in din ansökan i god tid! Om du borrar utan tillstånd kan du få betala en dyr straffavgift. Ansökan kostar vidare pengar för handläggning och behandlas av kommunen.

I ditt borrtillstånd ingår vanligtvis uppgifter om:

  • Bergvärmepump (modell) samt effekt
  • Borrhålets placering samt dimensionering (situationsplan)
  • Fastighet och tomtuppgifter
  • Fastighetsägare
  • Kollektorplacering
  • Köldmedium (vätskan som används)
  • Uppgifter om installatör och borrare

Kostnaden i Örebro Län


Innan du påbörjar din bergvärmeinstallation behöver du en installatör. Detta beror på att du måste ange installatör och borrare, inklusive SITAC-nummer i din ansökan. På detta sätt kan kommunen kontrollera att arbetet blir utfört av certifierade personer. Få en kostnadsfri offert från noggrant utvalda och certifierade installatörer i ditt närområde.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme
Arbeta med oss
Vi arbetar mot att hjälpa våra kunder finna rätt produkt och leverantör, vill du bli en del av heatio?

Läs mer

Om bergvärme

Energibesparingen av en bergvärmepump

Att köpa in en bergvärmepump är för många en stor investering. Trots detta är bergvärmepumpen vanlig i Sverige. Detta då det finns stora besparingsmöjligheter vid

Bergvärme i Sala
Bergvärme Västermaland Län

Bergvärme i Sala

Att installera bergvärme i Sala Klimatet i Sverige gör att bergvärme i Sala lämpar sig utmärkt som energikälla för att värma upp de flesta hushåll. Den svenska

Bergvärme i Hallstahammar
Bergvärme Västermaland Län

Bergvärme i Hallstahammar

Bergvärme är det vanligaste sättet att utvinna värme ur marken. Det är ett beprövat och bekvämt sätt att sänka sina uppvärmningskostnader. Bergvärme använder en energibrunn