Bergvärme i Degerfors

Bergvärme i Degerfors

Att installera bergvärme i Degerfors

Att nyttja bergvärme syftar till att värme hämtas upp från berggrunden under din tomt med hjälp av en bergvärmepump. Bergvärme är därför ett bra alternativ för dig som har en lämplig berggrund under huset och vill säkra jämn värmetillförsel till stora ytor även när det blir riktigt kallt ute. Det finns flera fördelar med att installera bergvärme i Degerfors:

  • Ekonomiskt – Bergvärme är en ekonomisk energiform som ofta tillåter en besparing redan från första dagen samt som ofta höjer fastighetsvärdet
  • Miljövänligt och förnybart – Den miljöpåverkan som är förknippad med bergvärme är den energiförbrukning som sker i samband med att värmepumpen hämtar den lagrade solenergin från borrhålet
  • Bekvämt – I normala fall sköter sig bergvärmepumpen på egen hand
  • Flexibelt – Det är möjligt att kombinera bergvärme med andra energikällor

För att du ska kunna installera bergvärme i Degerfors behöver du ordna en ansökan om ett så kallat borrtillstånd. Ansökan skickar du eller din installatör in cirka 6 veckor innan installationen genomförs.

Få en kostnadsfri offert på bara några minuter

Med heatio får du en billigare bergvärmeinstallation med transparenta prisuppgifter för varje installationsmoment direkt på webben. Välj bland olika installationspaket för att antingen dra ner kostnaden ytterligare eller överlåta alla moment till proffs. Du får vidare alltid en kostnadsfri offert utan köptvång och slipper kontakt av säljare som inte är införstådda i dina förutsättningar.

Få din första kostnadsfria offert på 3 minuter. Påbörja din ansökan genom att klicka på knappen.

Vad kostar det att skaffa bergvärme i Degerfors?

En installation av bergvärme har i princip samma prissättning i hela Sverige. Samtidigt skiftar i vissa fall priset i större städer där basnivån för borrtillstånd och installationskostnad kan vara dyrare. Den totala kostnaden för en bergvärmeinstallation brukar ligga runt 120.000-220.000 kr där faktorer som värmebehov, jorddjup, önskad värmepump och berggrunden är främst avgörande för den totala kostanden.


Klicka för att få ett kostnadsfritt prisestimat

Tillståndsansökan för bergvärme

För att få installera bergvärme behöver du skicka in en tillståndsansökan till kommunens miljökontor för handläggning. Samtliga kommuner begär vidare en avgift för handläggningen där kostnaden är varierande för var man bor. Avgiften för handläggning av anmälan i Degerfors är 2080 kr. Mer information finns att hämta hos Degerfors kommun.

I anmälan behöver du ha med en situationsplan i lämplig skala som ska visa borrhålet samt kollektorslangens placering, byggnader och tillfartsvägar. Du behöver ta hänsyn till skyddsavstånd om det finns dricksvattenbrunn på minst 30 meter. Skyddsavståndet till närmaste infiltrerade del i den enskilda avloppsanläggningen bör vidare vara mer än 30 meter från kollektorslang eller borrhål då borrhålet sänker markens temperatur.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och