Bergvärme i Täby

Bergvärme i Täby

Kostnaden för bergvärme går vanligen att fördela i tre huvudsakliga kostnader, bergvärmepump, borrning och installation. Vidare tillkommer även en kostnad för tillståndsanmälan och andra faktorer som kan vara fastighets specifika. För att du ska få installera bergvärme i Täby tas en avgift ut på 2300 kr till kommunen när du skickar in din tillståndsansökan.

Borrning: För att installera bergvärme behöver man borra en så kallad energibrunn. Vidare är energibrunnens funktion att göra det möjligt att hämta energi i form av lagrad solenergi från berget för att sedan överföra den värmen till bergvärmepumpen. Därför är djupet på energibrunnen och djupet till berg främst avgörande för priset som oftast är parallellt med fastighetens värmebehov. Borrdjupet är även påverkat av berggrundens art. Om berggrunden består av yngre sedimentära bergarter med sämre värmeledningsförmåga måste man borra djupare för att generera rätt mängd energi. Borrningen kostar i sin tur cirka 300 kr per meter.

Bergvärmepump: Bergvärmepumpen kostar i normala fall mellan 50.000 och 100.000 kr beroende på vilket märke, modell och effekt som du väljer. Värmepumpens effekt och modell avgörs främst från vilket värmebehov och storlek fastigheten har medan märket beror på din och din installatörs önskemål. Skillnaderna för olika modeller och märken kan samtidigt vara stora, dessutom behöver man ta hänsyn till leveranstiden om önskat installationsdatum är med kort varsel, det är därför svårt att ge ett exakt pris för vad en bergvärmepump kostar.

Installation: Monteringen av bergvärmepumpen brukar ligga på cirka 10 procent av den totala kostnaden. Monteringen blir genomförd av behörig installatör och kräver en vvs och en el installation.

Tillståndsanmälan för bergvärme i Täby

I Täby kommun och Vaxholms stad måste du söka tillstånd för berg-, jord- och vattenvärmepumpar. Använd vår e-tjänst eller ladda ner blankett för ansökan nedan till höger.

  • Vattenbrunnar och avloppsanläggningar inom 50 meter från borrhål
  • Borrhålets placering, numrera borrhålen om de är flera
  • Borrhålets start- och slutpunkt om något borrhål är vinklat från lod
  • Andra borrhål för bergvärme inom 20 meter från ditt eller dina borrhål

Gratis offert med fast pris

När vi enats om en leverans, presenterar vi för dig en kostnadsfri offert med ett fast pris. På så sätt har du full översikt över kostnaderna utan några obehagliga överraskningar. Vi tar även hand om alla nödvändiga tillståndsansökningar för installationen av bergvärme. Vår certifierade borrningspersonal utför borrningen på ett säkert och pålitligt sätt. När installationen är slutförd, får du tydliga instruktioner om hur du sköter din bergvärmepump. Dessutom erbjuder vi kostnadsfri telefonsupport.

Bergvärme i Täby – Många Fördelar

  1. Betydande Besparingar: Bergvärme är en av de mest kostnadseffektiva lösningarna för uppvärmning av bostäder, och den kan hjälpa dig spara upp till 70 procent på dina energiräkningar.
  2. Lägre Koldioxidavtryck: Bergvärme förbrukar inget bränsle och genererar inga utsläpp, vilket minskar ditt koldioxidavtryck och främjar en miljövänlig livsstil.
  3. Extremt Tillförlitlig: Med bergvärme kan du njuta av jämn temperatur i hela ditt hem utan oro för störningar eller funktionsproblem.
  4. Lång Livslängd: Ett bergvärmesystem har en livslängd på 25 år eller mer med minimalt underhåll, vilket ger dig utmärkt valuta för pengarna på lång sikt.
  5. Tyst Drift: Till skillnad från traditionella HVAC-system som kan vara bullriga, är bergvärmesystem tysta och skapar en lugn hemmiljö.
  6. Flexibel Installation: Bergvärme kan installeras på olika platser och fungerar med befintliga rörledningar, vilket gör det till ett idealiskt val för både nybyggnation och renoveringar.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och