Bergvärme i Kumla

Bergvärme i Nynäshamn

Att installera bergvärme i Kumla

Under 90-talet var bergvärme högaktuellt och mångas förstahandsval vid val av värme/energikälla. Men vad gäller digitala lösningar har bergvärme hamnat i skymundan av solceller. Heatio har sett till att digitalisera branschen i sin helhet för att erbjuda eleganta och användarvänliga, digitala lösningar. Bergvärme kan därmed bli mer attraktivt än någonsin som valmöjlighet för privatpersoner som befinner sig i små såväl som stora kommuner. Det finns många fördelar med att installera bergvärme i Kumla:

  • Att installera bergvärme är en god investering och resulterar vanligen i en besparing redan från första dagen. Det har även visat sig att fastighetsvärdet ökar efter en bergvärme investering.
  • En investering i bergvärme är även en god gärning mot miljön. Genom att man nyttjar solenergin som finns lagrad i berggrunden minskar energiförbrukningen vilket är miljövänligt och förnybart.
  • Dagens värmepumpar sköter sig självmant vilket gör det väldigt bekvämt för dig som äger bergvärmeanläggningen.
  • Det är även fullt möjligt att kombinera bergvärme med andra energikällor för att sänka elkostnaden ytterligare vilket gör bergvärme till ett mycket attraktivt och flexibelt alternativ.

Funderar du på att installera bergvärme i Kumla? Då behöver fylla i en tillståndsansökan alternativt din installatör cirka 6 veckor innan installationen ska äga rum.

Stegen till en komplett installation

  • Begär en kostnadsfri offert för att skapa dig en gedigen bild om leveransomfattning och pris.
  • Se över eventuella tillägg och just dina förutsättningar inför en installation med din installatör.
  • Skicka in tillståndsansökan till kommunen du tillhör.

Kom igång redan idag och klicka hem din kostnadsfria offert. Det tar bara 3 minuter att fylla och skicka in ansökan.

Vad kostar det att installera bergvärme i Kumla?

Kostnaden för att installera bergvärme kan variera lite beroende på vart i Sverige installationen ska ske. Vanligen är det lite dyrare att installera i storstäder där grundpriset kan vara dyrare. Dessutom skiljer även kostnaden mellan olika kommuner för att handlägga en tillståndsansökan. Den totala kostnaden för att installera bergvärme brukar ligga runt 120.000-220.000 kr. Vidare är de fundamentala faktorer som påverkar kostnaden husets energibehov, meter till berg samt val av värmepump.

Genom att du klickar på knappen nedan kan du få ett mer exakt prisestimat på vad din bergvärme anläggning i kumla skulle kosta.

Varför ska man välja bergvärme som energikälla?

Bergvärme är ett av de bästa alternativen för att minska din värmekostnad vilket har visats genom tiotusentals installationer runtom i Sverige. Att nyttja bergvärme efter en installation är varken något som syns eller hörs och kräver nästintill inget från dig som konsument då dagens värmepumpar sköter sig själva. Det du märker är att din plånbok blir tjockare på sikt då elräkningen minskar markant.

Bra att veta innan du beställer en offert

  • Ibland finns det en oro kring att bergvärmepumpen inte kan få fullt effektuttag på grund av grannar har borrat. Enligt ny forskning så är detta ingen fara så länge borrhålen blir placerade med ett avstånd på cirka 20 meter från varandra. Om ett borrhål är placerat i nära anknytning till ditt planerade borrhål går det att vinkla borrhålet bort från det närliggande för att energiintaget inte ska minska.
  • För att en installation av bergvärme ska vara möjlig krävs det att huset har ett vattenburetsystem för att värmepumpen ska fungera. Därmed om du har direktverkande el behövs det göra en konvertering till vattenburetsystem.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och