Bergvärme i Haninge

Bergvärme i Haninge

Det finns många fördelar med att välja bergvärme i Haninge. Trots att grundinvesteringen i bergvärmepumpen är dyrare att installera i jämförelse med andra typer av pumpar kan du i längden spara mycket pengar på att ha bergvärme, ibland upp emot 80 procent! Bergvärme som energikälla kommer med många fördelar, dels är den förnyelsebar men också en energikälla som inte kommer att ta slut. I korta drag använder man sig av solvärme som har är lagrad i marken där hål med vätskefyllda slangar hämtar upp energin och för den till din värmepump. Detta då vätskan väl nere i borrhålet får en ökad temperatur av värmen. Du kan även använda energibrunnen till att hämta bergskyla för att kyla ner din fastighet. Detta genom att pumpen pumpar ner varm luft från huset för att kyla ner den i berget varpå den hämtas upp igen.

Heatio erbjuder vi dig en skräddarsydd lösning utifrån dina behov, installatörer med de rätta certifieringarna och möjlighet till regelbunden service med prisvärda service- och driftavtal. Material för installation från värmepump till kollektorslangar håller högsta kvalitet och vi lämnar alltid garanti på installationen. Klicka på knappen nedan för få en kostnadsfri offert så återkommer vi inom kort med detaljplanering.

Vad kostar det att installera bergvärme i Haninge?

Frågan om kostnad ställs ofta både till oss och våra installatörer. Det är en relevant fråga som det tyvärr inte går att ge ett enkelt och entydigt svar på. Man kan grovt säga att priset för en att installera bergvärme brukar hamna någonstans mellan 105 000 till 230 000, beroende på förutsättningarna. Anledning till det här, är att du inte bara köper en värmepump utan en hel installation av bergvärme, och den kan skilja sig väldigt mycket åt från fall till fall. Vanligtvis kan man dock dela in kostnaden i tre huvudsakliga poster, borrning, bergvärmepump och installation. Du kan läsa mer om kostnaden för bergvärme.

Du kan få ett gratis prisestimat för vad en installation med dina förutsättningar skulle kunna kosta genom att klicka på knappen.

Höj ditt fastighetsvärde

När du installerar bergvärme så ökar värdet på ditt hus. Bland sålda fastigheter i Sverige är värmepump den uppvärmning som påverkar köpintresset mest positivt. Detta enligt en undersökning utförd av Mäklarsamfundet. Minst populärt är direktverkande el och oljeeldning. Detta innebär att en bergvärmepump betalar sig dubbelt. Dels när den betalat sin egen kostnad och dels i ett högre försäljningspris den dag du säljer huset.

Tillståndsansökan

För att få borra för bergvärme behöver du skicka in en ansökan till din kommun. Du kan läsa mer på Haninge kommuns hemsida. I din ansökan behöver du ha med en situationsplan där du eller din installatör märker ut energibrunnen. Brunnen får i sin tur placeras enligt följande:

  • Borrhål för bergvärme till borrad dricksvattenbrunn = 30 meter
  • Borrhål för bergvärme till annat borrhål för bergvärme = 20 meter
  • Borrhål för bergvärme till grävd dricksvattenbrunn = 20 meter
  • Borrhål för bergvärme till enskild avloppsanläggning = 30 meter
  • Borrhål för bergvärme till fastighetsgräns = 10 meter

Stegen till en komplett installation

  • Du begär en kostnadsfri offert för att skapa dig en gedigen bild om leveransomfattning och pris.
  • Se över eventuella tillägg och just dina förutsättningar inför en installation med din installatör.
  • Skicka in tillståndsansökan till kommunen du tillhör.

Bor du i Stockholms län men inte i Haninge? Läs mer här

Kom igång redan idag och klicka hem din kostnadsfria offert. Det tar bara 3 minuter att fylla och skicka in ansökan.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och