Bergvärme i Hallstahammar

Bergvärme i Hallstahammar

Bergvärme är det vanligaste sättet att utvinna värme ur marken. Det är ett beprövat och bekvämt sätt att sänka sina uppvärmningskostnader. Bergvärme använder en energibrunn på mellan 60 och 200 meter ned i berggrunden som genom en bergvärmepump för in värme i hemmet genom ett vattenbaserat värmesystem. Installationen i sig kan vara kostsam men när värmepumpen väl är installerad har den låga driftkostnader och kräver lite underhåll. Kostnaden för bergvärme i Hallstahammar är indelad i tre kategorier.

  • Priset för bergvärmepumpen, ligger mellan 70.000 och 120.000 kronor
  • Kostnad för borrning ligger mellan 60 000 och 120 000 kronor.
  • Kostnad för installation Beräkna att detta motsvarar 10 procent av den totala kostnaden.

Få ett kostnadsfritt prisestimat genom att följa knappen nedan för att ta reda på vad en bergvärmeinstallation kan kosta för dig.

För att kunna installera en bergvärmepump är ett krav att du bor ovan solid berggrund. Detta då foderrören som installatören lägger innan berget är dyra och avgör om det lönar sig eller inte.

Ansöka om bergvärme i Hallstahammar

Installation av värmepumpsanläggningar som utvinner värme ur mark, ytvatten eller grundvatten ska anmälas till bygg- och miljönämnden. Ibland räcker det inte med en anmälan utan du behöver söka tillstånd istället. Du måste söka tillstånd för installation av värmepumpar som utvinner sin värme ur mark, ytvatten eller grundvatten om din fastighet ligger:

  • Inom vattenskyddsområde
  • Utanför detaljplanelagt område, om du inte har kommunalt vatten och avlopp

Du behöver informera dina grannar om vad du planerar att göra. Exempelvis kan din installation påverka grannens möjlighet att installera bergvärmeanläggning på sin tomt. Tillsammans med din anmälan eller ansökan behöver du då skicka med ett intyg som visar att du har informerat dina grannar (grannintyg).

Du kan läsa mer och ansöka på Hallstahammar kommuns hemsida.

Offerter på bergvärme

Hos oss kan du beställa en offert på bergvärme – helt gratis och utan förpliktelser. Du betalar ingenting förrän du fått en offert du gillar och faktiskt bestämt dig för att installera bergvärme. Allt du behöver göra är därför att fylla i formuläret du hittar genom att trycka på knappen nedan och lämna nödvändig information, så kontaktar vi leverantörer åt dig.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och