Bergvärme i Danderyd

Bergvärme i Danderyd

När det gäller en bergvärme installation är den initiala investeringen relativt dyr men då installationen är en energisnål källa för uppvärmning sänker du dina energikostnader direkt vilket innebär att du kommer att tjäna på din bergvärmeinstallation redan från den första dagen. Dessutom ökar ditt fastighetsvärde med installationen. Utöver själva kostnaden för borrning och din utvalda bergvärmepump krävs det att din fastighet har ett vattenburet uppvärmningssystem. Detta innebär att du behöver ha vattenburna radiatorer eller golvvärmesystem för att kunna nyttja bergvärmepumpen. Ta reda på vad en installation skulle kosta för dig med heatios verktyg och få en kostnadsfri offert på bergvärme i Danderyd.

VAD KOSTAR INSTALLATIONEN?

Att installera bergvärme är relativt dyrt i jämförelse med vad det kostar att installera andra typer av värmesystem. Du behöver samtidigt tänka på att den kostnadsbesparning man kan göra per år i en normalstor villa innebär att du betalar av installationen på mellan 7-10 år. Dessutom ökar fastighetens värde vilket gör att du kan tjäna ännu mer om du skulle sälja huset. Värmepumpen i sig har även en livslängd på mellan 15-20 år och borrhålet håller nånstans mellan 80 och 100 år så på så sätt blir din installation en investering väl värd pengarna.

Ansökan för bergvärme i Danderyd

Att installera bergvärme kräver tillstånd från kommunen. Du ansöker om tillstånd genom att skicka in en ansökningsblankett till miljö- och stadsbyggnadskontoret. Till ansökan behöver du bifoga en karta över din fastighet där du markerar vart du vill borra. Du måste lämna in ansökan inklusive kartan, i god tid innan planerad borrning och installation, normalt 6 veckor. Det är viktigt att ansökan är komplett, annars blir handläggningstiden längre och handläggningskostnaden kan öka.

Att ansöka om tillstånd för bergvärme i Danderyd kostar 3900 kronor. Extra kostnader kan tillkomma för större eller mer komplicerade ärenden.

Du kan läsa mer och ansöka på Danderyd kommuns hemsida.

För att grundvattnet inte ska bli förorenat av värmepumpsanläggningar måste installationen vara korrekt genomförd. Anlita därför kompetenta och ansvarsfulla brunnsborrare och installatörer. Genom heatio får du alltid offerter från installatörer som är certifierade och som har genomgott en kontroll.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme
Arbeta med oss
Vi arbetar mot att hjälpa våra kunder finna rätt produkt och leverantör, vill du bli en del av heatio?

Läs mer

Om bergvärme

Energibesparingen av en bergvärmepump

Att köpa in en bergvärmepump är för många en stor investering. Trots detta är bergvärmepumpen vanlig i Sverige. Detta då det finns stora besparingsmöjligheter vid

Bergvärme i Sala
Bergvärme Västermaland Län

Bergvärme i Sala

Att installera bergvärme i Sala Klimatet i Sverige gör att bergvärme i Sala lämpar sig utmärkt som energikälla för att värma upp de flesta hushåll. Den svenska

Bergvärme i Hallstahammar
Bergvärme Västermaland Län

Bergvärme i Hallstahammar

Bergvärme är det vanligaste sättet att utvinna värme ur marken. Det är ett beprövat och bekvämt sätt att sänka sina uppvärmningskostnader. Bergvärme använder en energibrunn