Bergvärme i Danderyd

Bergvärme i Danderyd

När det gäller en bergvärme installation är den initiala investeringen relativt dyr men då installationen är en energisnål källa för uppvärmning sänker du dina energikostnader direkt vilket innebär att du kommer att tjäna på din bergvärmeinstallation redan från den första dagen. Dessutom ökar ditt fastighetsvärde med installationen. Utöver själva kostnaden för borrning och din utvalda bergvärmepump krävs det att din fastighet har ett vattenburet uppvärmningssystem. Detta innebär att du behöver ha vattenburna radiatorer eller golvvärmesystem för att kunna nyttja bergvärmepumpen. Ta reda på vad en installation skulle kosta för dig med heatios verktyg och få en kostnadsfri offert på bergvärme i Danderyd.

VAD KOSTAR INSTALLATIONEN?

Att installera bergvärme är relativt dyrt i jämförelse med vad det kostar att installera andra typer av värmesystem. Du behöver samtidigt tänka på att den kostnadsbesparning man kan göra per år i en normalstor villa innebär att du betalar av installationen på mellan 7-10 år. Dessutom ökar fastighetens värde vilket gör att du kan tjäna ännu mer om du skulle sälja huset. Värmepumpen i sig har även en livslängd på mellan 15-20 år och borrhålet håller nånstans mellan 80 och 100 år så på så sätt blir din installation en investering väl värd pengarna.

Ansökan för bergvärme i Danderyd

Att installera bergvärme kräver tillstånd från kommunen. Du ansöker om tillstånd genom att skicka in en ansökningsblankett till miljö- och stadsbyggnadskontoret. Till ansökan behöver du bifoga en karta över din fastighet där du markerar vart du vill borra. Du måste lämna in ansökan inklusive kartan, i god tid innan planerad borrning och installation, normalt 6 veckor. Det är viktigt att ansökan är komplett, annars blir handläggningstiden längre och handläggningskostnaden kan öka.

Att ansöka om tillstånd för bergvärme i Danderyd kostar 3900 kronor. Extra kostnader kan tillkomma för större eller mer komplicerade ärenden.

Du kan läsa mer och ansöka på Danderyd kommuns hemsida.

För att grundvattnet inte ska bli förorenat av värmepumpsanläggningar måste installationen vara korrekt genomförd. Anlita därför kompetenta och ansvarsfulla brunnsborrare och installatörer. Genom heatio får du alltid offerter från installatörer som är certifierade och som har genomgott en kontroll.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert på bergvärme

Läs mer

Bergvärme i Nynäshamn
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme Nynäshamn

Nynäshamn är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 60 kilometer söder om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med både kust och skogar.

Bergvärme i Vallentuna
Bergvärme i Stockholm län

Bergvärme i Vallentuna

Vallentuna är en kommun i Stockholms län som ligger cirka 25 kilometer norr om Stockholm. Kommunen har en vacker natur med många skogar, sjöar och